Piráti jsou tu!
Včera jsme zahájili první den projektového dopoledne s angličtinou a myslím, že si to všichni užíváme. V prostorném kinosálu ZŠ Bernarda Bolzana se můžeme volně pohybovat, tvořit a zároveň máme veškeré technické vybavení.

V pondělí jsme se seznámili s pirátem Bobem, kterého jsme našli v hrozném stavu. Museli jsme ho nejdříve složit, protože jeho tělo bylo na několik kousků, pak jsme ho oblékli a nakonec jsme mu našli kamaráda. Po svačince, při které jsme si procvičili slovní zásobu spojenou s jídlem, jsme vyplnili pirátské pasy, vyrobili jsme si pirátskou vlajku a klobouk. Naučili jsme se první tři sloky z pirátské písničky, samozřejmě nechyběly ani další pohybové aktivity.

V úterý jsme slovní zásobu z předchozího dne zopakovali a začali jsme kvízem o papouškovi a zvířatech. Dětem se vedlo velmi dobře, pak následovaly různé soutěže v týmech – na postřeh, na rychlost, na paměť a na kreativitu. Po svačince jsme vyrobili lodičky, které jsme hned otestovali ve vodě a pustili jsme se do kresby papouška. Nechybělo cvičení, pirátský tanec a anglické písničky.  
Zítra budeme v “pilování“ angličtiny pokračovat a v pátek naše loď dorazí do cíle, snad najdeme i poklad!